Blog

Fotovoltika

Slovenské domácnosti, ktoré dlhodobo čakali na finančnú podporu na inštaláciu fotovoltických elektrární (FVE), sa konečne dočkali dobrých správ. Ministerstvo hospodárstva SR oznámilo, že dotácie na fotovoltické elektrárne pre domácnosti sa majú spustiť v júli. Táto iniciatíva je súčasťou širšieho plánu podporiť využívanie obnoviteľných zdrojov...

Fotovoltaické panely sa postupne stávajú kľúčovým prvkom pre obnoviteľnú energiu, ale ich inovácie neustále napredujú. Jednou z najnovších a najinovatívnejších technológií je fasádna fotovoltaika. Táto technológia nie je len esteticky príťažlivá, ale prináša aj široké spektrum výhod, ktoré by sme mali preskúmať.

Všetko, čo potrebujete vedieť skôr než sa rozhodnete pre jej výstavbu sa dočítate v tomto článku od firmy DaiBau.

Fotovoltika alebo prevod slnečnej energie priamo na elektrickú energiu pomocou fotovoltaických článkov.

Dnes sa spoločne pozrieme na výhody plávajúcich fotovoltických elektrární v tomto blogovom článku. Tieto elektrárne predstavujú inovatívny a účinný spôsob výroby obnoviteľnej energie, čo prináša mnoho výhod. Pozrime sa na ne bližšie:

Fotovoltické elektrárne sa stávajú stále populárnejším spôsobom produkcie elektrickej energie pre domácnosti i podniky. Preto je dôležité pri ich navrhovaní zohľadniť niekoľko kľúčových faktorov:

Konektory MC4 (Multi-Contact) sú v súčasnosti jedným z najpoužívanejších typov konektorov pre pripojenie solárnych panelov v fotovoltických systémoch. Avšak existujú aj lacné napodobeniny týchto konektorov, ktoré sa líšia v kvalite od originálov. Tu sú niektoré rozdiely medzi originálnymi konektormi MC4 a napodobeninami: